Wat kunt u tegen woonoverlast doen?

Loopt het niet lekker tussen u en uw buren? Soms leiden kleine ergernissen zelfs tot een flinke ruzie. Zonde! En niet nodig. Ga daarom snel met elkaar in gesprek. De ervaring leert dat snel actie ondernemen erger kan voorkomen. Maak duidelijke en realistische afspraken met elkaar. Zorg dat u in gesprek blijft met elkaar, ook als het niet meteen lukt om een oplossing te vinden. Meer tips vindt u op de website Problemen met je buren? (Deze link gaat naar een andere website).

Buurtbemiddeling biedt uitkomst

Lukt het niet om met uw buren in gesprek te gaan of om goede afspraken te maken? Dan kan Buurtbemiddeling u waarschijnlijk helpen. Getrainde bemiddelaars helpen om een conflict tussen u en uw buren bespreekbaar te maken. Zodat u vervolgens samen op zoek kunt naar een oplossing. Vaak lukt dat al na één goed gesprek.

Weten hoe buurtbemiddeling werkt? Bekijk dan de animatievideo Buurtbemiddeling in Vogelvlucht (Deze link gaat naar een andere website).

Contact

Heeft u vragen of wilt u buurtbemiddeling inschakelen? Neem dan contact op met Protein Buurtbemiddeling via telefoonnummer 06 – 20 28 05 76 of stuur een e-mail naar info@proteionbuurtbemiddeling.nl. Kijk ook eens op de website van Proteion Buurtbemiddeling (Deze link gaat naar een andere website).

Buurtbemiddeling bemiddelt niet bij:

  • Buitensporige agressie;
  • Alcohol- of drugsverslaving;
  • Psychiatrische problematiek;
  • Aanvaringen met instanties of conflicten binnen één familie;
  • Als er al een juridische procedure loopt.

Buurtbemiddelaar worden?

Als buurtbemiddelaar brengt u mensen weer met elkaar in gesprek. U zorgt dat de buren hun verhaal kunnen doen, nieuwe afspraken maken en weer samen verder kunnen. U krijgt altijd eerst een gratis basistraining van 2 dagen. Benieuwd of dit bij u past? Kijk dan eens op de website van Proteion Buurtbemiddeling (Deze link gaat naar een andere website).