Samen Fit, doet u mee?

We willen drempels wegnemen. Sport en bewegen zo vanzelfsprekend mogelijk maken en zoeken naar mogelijkheden om nieuwe initiatieven te realiseren. We willen de kracht van activiteiten en evenementen benutten. Dus heeft u een leuk idee om samen met anderen meer te bewegen? Of lukt het even niet met de uitvoering van uw beweegproject? Neem contact met ons op om te kijken wat we kunnen betekenen via gewoonsamenfit@beesel.nl.

Soms zijn we als gemeente aanvoerder, soms zijn we een van de spelers in het spel en soms staan we ook aan de zijlijn. Samen zijn we het speelveld en gaan we voor een mooi resultaat. Laten we samen in beweging komen.

Sportakkoord

Sport en bewegen zorgen voor gezondheid, plezier en ontmoeting. Het maakt onze gemeente levendig. In ons sportakkoord (PDF, 2.9 MB) leest u welke winst we nog willen behalen.

Nationaal Sportakkoord

Minister Bruno Bruins van Sport heeft samen met vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, sportbonden, maatschappelijke organisaties en bedrijven op 29 juni 2018 het Nationaal Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’ ondertekend. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat zo veel partijen samen ambities hebben geformuleerd om de sport in Nederland te versterken. Het doel van het Nationaal Sportakkoord is om de organisatie en financiën van de sport toekomstbestendig te maken.

Regionaal preventieakkoord

Noord-Limburg heeft de ambitie om in 2040 de gezondste regio van Nederland te zijn. Om dit te realiseren werken de Noord-Limburgse gemeenten al op diverse beleidsterreinen samen. In navolging op die ambitie en geïnspireerd door het landelijke preventieakkoord heeft de gemeente Beesel samen met zes Noord-Limburgse gemeenten en regionale partners in april 2020 de handen ineengeslagen en een regionaal preventieakkoord gerealiseerd.

Het preventieakkoord richt zich onder andere op het terugdringen van roken en overgewicht. Wilt u bijdragen aan het realiseren van de ambities uit het regionale preventieakoord? Neem dan contact op met gewoonsamenfit@beesel.nl.

Ons team

Onze buurtsportcoaches in de gemeente zetten zich in voor een brede sportkennismaking van kinderen en volwassenen. Hierbij werken de buurtsportcoaches samen met onderwijs, lokale verenigingen en sportaanbieders. Heeft u ideeën? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gaat voor een samenleving waarin alle kinderen wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Een omgeving die uitnodigt tot gezondheid en vraagt om een langdurige aanpak. De gemeente Beesel heeft hiervoor een JOGG-regisseur. Heeft u een gezond idee? Neem contact op met Rik!

De beleidsmedewerkers sport & gezondheid spannen zich in om op een laagdrempelige manier actiepunten te realiseren. En gaan graag aan de slag met vernieuwende initiatieven voor de korte- en lange termijn. Draagt u een steentje bij? Neem dan contact op!

Facebook

Gewoon Samen Fit ook volgen op Facebook? Zeker doen! Kijk voor het laatste nieuws eens op de facebookpagina van Gewoon Samen Fit (Deze link gaat naar een andere website).

Ook onze buurtsportcoach Silvie heeft een facebookpagina. Kijk voor haar activiteiten en nieuws op de facebookpagina van Binnensport Beesel (Deze link gaat naar een andere website).

Documenten