Meld de storing of verstopping bij de gemeente via telefoonnummer 077 – 474 92 92. U kunt dit nummer zowel tijdens als buiten openingstijden bellen. Belt u buiten onze openingstijden? Dan wordt u automatisch doorverbonden met de storingsdienst.

Heeft u de storing of verstopping niet gemeld bij de gemeente Beesel? Dan worden eventuele claims achteraf afgewezen.

Locatie verstopping

Verstoppingen op gemeente-eigendom mogen alleen door, of in opdracht van, de gemeente worden verholpen. Wilt u weten of de verstopping zich op gemeente-eigendom bevindt? Open dan het riool-ontstoppingsstuk ter hoogte van de perceelgrens. Staat er water in het ontstoppingsstuk? Dan kunt u er vanuit gaan dat de verstopping zich op gemeente-eigendom bevindt. Staat er geen water in het ontstoppingsstuk? Dan kunt u er vanuit gaan dat de verstopping zich op eigen terrein bevindt. 

Kosten

Is het riool verstopt door gebreken in of aan het gemeentelijk rioolstelsel? Dan betaalt de gemeente de kosten voor de ontstoppingswerkzaamheden.
Is het riool verstopt door oneigenlijk gebruik van de riolering (bijvoorbeeld door gestold vet)? Dan worden de kosten verhaald op de veroorzaker.