Meld de storing of verstopping bij de gemeente via telefoonnummer 077 – 474 92 92. U kunt dit nummer zowel tijdens als buiten openingstijden bellen. Belt u buiten onze openingstijden? Dan wordt u automatisch doorverbonden met de storingsdienst.

Let op! Neem altijd eerst contact op met de gemeente in plaats van direct een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Heeft u de storing of verstopping niet gemeld bij de gemeente Beesel? Dan worden eventuele claims achteraf afgewezen.

Locatie verstopping

Verstoppingen op gemeente-eigendom mogen alleen door, of in opdracht van, de gemeente worden verholpen. Wilt u weten of de verstopping zich op gemeente-eigendom bevindt? Open dan het riool-ontstoppingsstuk ter hoogte van de perceelgrens. Staat er water in het ontstoppingsstuk? Dan kunt u er vanuit gaan dat de verstopping zich op gemeente-eigendom bevindt. Staat er geen water in het ontstoppingsstuk? Dan kunt u er vanuit gaan dat de verstopping zich op eigen terrein bevindt. 

Geen ontstoppingsstuk aanwezig?

Niet overal zitten ontstoppingsstukken op de erfgrens. Om te controleren of de verstopping zich op gemeente-eigendom bevindt, moet u in dit geval zelf het riool op de erfgrens vrij graven en een gat in de buis maken. Staat er water in de buis? Dan kunt u er vanuit gaan dat de verstopping zich op gemeente-eigendom bevindt. In dit geval worden de schade en onkosten aan het riool vergoed door de gemeente. Staat er geen water in de buis? Dan kunt u er vanuit gaan dat de verstopping zich op eigen terrein bevindt. In dit geval vergoedt de gemeente de schade en onkosten aan het riool niet.

Kosten

Is het riool verstopt door gebreken in of aan het gemeentelijk rioolstelsel? Dan betaalt de gemeente de kosten voor de ontstoppingswerkzaamheden.
Is het riool verstopt door oneigenlijk gebruik van de riolering (bijvoorbeeld door gestold vet)? Dan worden de kosten verhaald op de veroorzaker.