Afspraak maken

Afspraak maken

Wilt u uw buitenlands rijbewijs omwisselen? Maak dan een afspraak met de gemeente via telefoonnummer 077 – 474 92 92.

Voorwaarden

Wilt u uw buitenlands rijbewijs omwisselen? Bekijk de voorwaarden (Deze link gaat naar een andere website)op de website van de RDW. Kunt u uw rijbewijs niet omwisselen? Dan moet u een regulier theorie- en praktijkexamen afleggen bij het CBR.

Meenemen

  • Een geldig identiteitsbewijs of verblijfsdocument
  • Een recente pasfoto, let op de eisen (Deze link gaat naar een andere website)
  • Pinpas of contant geld
  • Uw (oude) buitenlandse rijbewijs, deze wordt opgestuurd naar de RDW
  • Eventueel een vertaling van buitenlandse documenten
  • In een aantal gevallen heeft u een verklaring van geschiktheid nodig. Informeer bij de gemeente of dit bij uw omwisseling nodig is

Kosten

Rijbewijs Kosten
Rijbewijs € 51,10
Gezondheidsverklaring voor medische keuring 75+ (CBR (Deze link gaat naar een andere website)) Zie prijs op eigen verklaring

Buitenlands rijbewijs verplicht inleveren

Wilt u uw buitenlandse rijbewijs omwisselen? Dan moet u uw rijbewijs verplicht inleveren. U krijgt het niet meer terug. De gemeente stuurt uw buitenlandse rijbewijs naar de RDW. De RDW stuurt het rijbewijs terug naar het land dat het heeft afgegeven.

Meer informatie over rijden zonder rijbewijs bij omwisseling leest u op de website van de RDW. (Deze link gaat naar een andere website)

Hoe lang mag u uw buitenlandse rijbewijs nog gebruiken?

Op de website van het RDW vindt u hoelang u nog met uw buitenlandse rijbewijs mag rijden. Dit hangt af van het land waar het rijbewijs is afgegeven. Kijk voor meer informatie over rijden met een buitenlands rijbewijs op de website van het RDW (Deze link gaat naar een andere website).

Afhalen

Een rijbewijs omwisselen duurt langer dan een reguliere aanvraag. U krijgt bericht van de RDW wanneer u uw rijbewijs kunt ophalen. U moet uw rijbewijs zelf komen ophalen in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 077 - 474 92 92.