Beschikbaarheid

Voor de actuele beschikbaarheid van de (sociale) huurwoningen, koopwoningen en bouwkavels kunt u terecht bij Nester (huurwoningen (Deze link gaat naar een andere website)) (Deze link gaat naar een andere website)Woonwenz (huurwoningen (Deze link gaat naar een andere website)) of makelaars Hoeijmakers Makelaardij en VéTéBé Makelaardij (koopwoningen). ​

Energie neutrale wijk

Wonen in Oppe Brik is wonen en werken in een mooie groene en energie neutrale wijk, vlakbij goede voorzieningen als winkels en onderwijs, tussen de steden Venlo en Roermond.

Energie neutraal? Dit betekent dat de energiemeter in uw woning aan het eind van een jaar op dezelfde stand staat als aan het begin van het jaar. Nul-op-de-meter-woningen (NOM) dus. De woningen zijn niet alleen optimaal geïsoleerd, de zonnepanelen op het dak wekken voldoende stroom op voor zowel de installaties in de woning als alle huishoudelijke apparatuur. Slimme installaties zorgen dat het energieverbruik laag en het binnenklimaat comfortabel is. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu!

Begin 2023 start de laatste fase van het plan middels de bouw van 30 huurwoningen door Woonwenz. Deze zijn verdeeld over 6 woonblokken met elk een eigen uitstraling en kleurgebruik. De tussenliggende ruimte wordt ingericht als openbaar groen. Aan de zijde van het spoor komt een groene veiligheidswand. We verwachten dat de 30 huurwoningen begin 2024 gereed zijn.