Wijziging in facturatie legeskosten

donderdag 21 december 2023

Vanaf 1 januari 2024 wijzigt de facturatie van een tweetal legeskosten. Legeskosten zijn kosten voor het in behandeling nemen van uw (vergunning)aanvraag. De wijziging in facturatie geldt voor de volgende legeskosten:

  • Legeskosten in het kader van de Omgevingswet. Bijvoorbeeld bij een verbouwing.
  • Legeskosten in het kader van lijkbezorging. Bijvoorbeeld bij het verlengen van een grafrecht of bijzetten van een urn.

In de facturatie van de overige legeskosten verandert niets.

Aanvragen tot en met 31 december 2023 worden nog afgehandeld door BsGW. De factuur voor deze legeskosten ontvangt u dan ook nog van BsGW. Vanaf 1 januari 2024 brengt de gemeente Beesel deze legeskosten bij u in rekening. U ontvangt de factuur dan dus rechtstreeks van de gemeente Beesel en niet meer van BsGW.