Meldpunt slecht verhuurderschap

dinsdag 28 november 2023

In juli 2023 is de Wet goed verhuurderschap ingegaan. Hierin is vastgelegd dat gemeenten per 1 januari 2024 een meldpunt moeten inrichten waar huidige en potentiƫle huurders een klacht kunnen indienen als de particuliere verhuurder of verhuurbemiddelaar zich niet als een goede verhuurder gedraagt. Dit meldpunt slecht verhuurderschap is nu actief.

Heeft u een probleem met de particuliere verhuurder van uw woning? Bijvoorbeeld over een te hoge huur of (brand)onveilige situatie? Dan kunt een melding maken van slecht verhuurderschap. Uw melding wordt vervolgens onderzocht. Heeft u uw contactgegevens achtergelaten? Dan ontvangt u binnen 3 weken een terugkoppeling. Meldt u liever anoniem? Dan is het helaas niet mogelijk om een terugkoppeling van de melding te ontvangen.