Start bestrijding Japanse Duizendknoop plant

dinsdag 7 november 2023

Deze maand starten de werkzaamheden om de Japanse Duizendknoop plant te beheersen en te bestrijden. De Japanse Duizendknoop is een snelgroeiende plant die andere planten verdringt. De plant kan schade aanrichten aan gebouwen, wegen en de biodiversiteit. De plant is niet gevaarlijk voor mensen.

De Japanse Duizendknoop groeit op 17 plekken in onze gemeente. Per plek is zorgvuldig gekeken of de plant weggehaald moet worden of niet. Op 5 plekken moet de plant worden weggehaald. Deze maand begint de firma Jonkers met het weghalen van de plant op die plekken. Omwonenden van de betreffende plekken zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Meer informatie over het bestrijden van de Japanse Duizendknoop?

Wilt u meer weten over het bestrijden van de Japanse Duizendkoop? En bent u benieuwd op welke plekken de plant precies groeit en welke overweging per plek is gemaakt om de plant wel of niet weg te halen? Lees hier het plan van aanpak met overzicht van alle plekken waar de Japanse Duizendknoop in onze gemeente groeit.

Groeit de Japanse Duizendknoop op een plek die nog niet op de kaart staat?

Weet u een plek waar de Japanse Duizendknoop groeit die nog niet in het overzicht staat? Laat het dan weten. Stuur een e-mail naar info@beesel.nl.

Japanse Duizendknoop plant