Is een deelauto iets voor uw buurt?

donderdag 26 oktober 2023

Staat uw auto vaak stil omdat u de auto niet zo vaak nodig heeft? Of heeft u zelf geen auto maar kunt u er soms wel een gebruiken? Of wilt u graag in een elektrische auto rijden maar is dat nog niet mogelijk? Misschien is een deelauto iets voor u en uw buurt.

Wat is een deelauto en hoe werkt het?

Een deelauto is een elektrische auto die u samen met buurtbewoners gebruikt. Er zijn verschillende manieren om de auto te kopen of te leasen. Ook zijn er verschillende manieren hoe u de auto met de buurt kunt delen. De auto kan bijvoorbeeld op een vaste plek staan in de buurt. Met een app op de smartphone kunt u de auto reserveren. Het openen en starten van de auto gaat dan ook via de app, u hoeft geen sleutels bij de buren op te halen.

Voordelen deelauto:

  • Er hoeven minder auto’s in de buurt te worden geparkeerd. U heeft namelijk geen tweede auto (meer) nodig en u deelt 1 auto met een aantal buurtbewoners. Doordat er dan minder parkeerplaatsen nodig zijn, komt er meer ruimte voor groen of om te spelen in uw buurt.
  • Een deelauto is vaak goedkoper dan een eigen auto.
  • Als u nu nog geen auto heeft, kan een deelauto misschien wel een optie zijn.

Interesse?

Heeft u misschien interesse in een deelauto? Of weet u nog niet of een deelauto misschien iets voor u is? Wilt u graag meer informatie over wat het precies inhoudt? Wilt u bijvoorbeeld weten wat het kost, of u met de deelauto op vakantie kunt en hoeveel mensen er nodig zijn om een deelauto te kunnen gebruiken?

Neem dan contact op met Trendsportal. Stuur een e-mail naar jaro.boer@trendsportal.nl.

Kijk hier op de website van Trendsportal voor meer informatie over deelauto’s en hoe de deelauto in Tegelen al in gebruik is genomen. (Deze link gaat naar een andere website)

Gezin stapt uit geparkeerde elektrische deelauto