Heeft uw vereniging ruimte voor gratis vogelnestkasten?

maandag 16 oktober 2023

Heeft uw vereniging buiten ruimte waar vogels kunnen broeden? Hang een nestkast op zodat de vogels zeker een geschikte plek hebben om te broeden. U kunt nu gratis een nestkast (of meerdere nestkasten) aanvragen bij de gemeente. Zo helpt u vogels aan een goede nestplaats.

Help vogels mee aan een goede nestplaats

De lente lijkt nog ver weg. Toch staat het broedseizoen voor de deur. Veel vogels kijken nu al uit naar een goede nestplaats. Die vinden ze meestal tussen dichte bladeren, in hoge bomen en in kieren en gaten van bomen of gebouwen. Maar ook in nestkasten. Vogels die in holletjes broeden maken graag gebruik van een nestkast. Denk hierbij aan een kool- en pimpelmees, huis- en ringmus en een spreeuw. Door zelf een nestkast te plaatsen helpt u de vogels in hun zoektocht naar een goede nestplaats.

Vraag een gratis nestkast aan

Wilt u een of meerdere nestkasten ontvangen voor uw vereniging, organisatie of stichting? Vraag deze dan gratis aan bij de gemeente. Stuur een e-mail naar info@beesel.nl ter attentie van Chantal Beerens. Zet in de e-mail voor welke vereniging u de aanvraag doet en hoeveel nestkasten u wilt ontvangen.

Heeft u nog vragen? Bel dan 077 – 474 92 92 en vraag naar Chantal Beerens. Of stuur een e-mail naar info@beesel.nl ter attentie van Chantal Beerens.

Workshop “Maak je eigen nestkast”

Lijkt het u leuk om zelf nestkasten te maken? Bijvoorbeeld als activiteit om samen met kinderen te doen. U kunt dan ook tegen betaling een workshop volgen van de Vogelwerkgroep. Kijk op de website van de Vogelwerkgroep (Deze link gaat naar een andere website) voor de contactgegevens.