Leerlingen aan tafel met burgemeester voor Burgemeestersontbijt

vrijdag 13 oktober 2023

Leerlingen van groep 8 van Basisschool De Triolier waren vanochtend te gast op het Gemeentehuis. En ze werden getrakteerd op een gezond ontbijt samen met burgemeester Bob Vostermans. Dit speciale bezoek was georganiseerd in het kader van het Burgemeestersontbijt. Tijdens het ontbijt vertelde de burgemeester meer over hoe de gemeente werkt en wat een burgemeester allemaal doet.

“Geen huiswerk meer!”

De burgemeester vroeg de kinderen ook wat zij zouden doen als ze burgemeester zouden zijn. Die vraag gaf de meest uiteenlopende antwoorden. Sommigen hadden grootse plannen om een echte dierentuin of kartbaan in de gemeente te maken. Maar sommige leerlingen kwamen ook met meer praktische ideeën zoals een hondenpark waar honden kunnen spelen of een betere verdeling van de speeltuintjes in de gemeente. Op de reactie “Geen huiswerk meer!” moest de burgemeester helaas toegeven dat de burgemeester niet gaat over het wel of geen huiswerk geven. De leerlingen hadden in ieder geval genoeg ideeën waar ze mee aan de slag kunnen mochten ze ooit burgemeester worden. 

Terug naar de rekenles

Nadat de groepsfoto was gemaakt en de allerlaatste vragen waren gesteld, was het tijd om weer terug te gaan naar school. Met een stuk fruit voor onderweg en nog even een boks van de burgemeester gingen de leerlingen daarna weer op de fiets terug naar school. Hoogste tijd voor de rekenles!

Groepsfoto met burgemeester en leerlingen van Basisschool De Triolier tijdens Burgemeestersontbijt 2023 met fotoframe