Proef met DoneerRingen voor minder afval en meer statiegeld

dinsdag 19 september 2023

Maandag 18 september 2023 zijn de eerste DoneerRingen geplaatst bij de prullenbakken op het Raadhuisplein in Reuver. In de DoneerRingen kunnen plastic flesjes of blikjes worden gezet. Iemand anders kan de flesjes of blikjes vervolgens inleveren voor het statiegeld. Op deze manier kunnen de flesjes en blikjes gerecycled worden in plaats van dat ze als afval worden vernietigd.

YouTube video over de DoneerRing (Deze link gaat naar een andere website)
Bekijk hier de video over het plaatsen van de DoneerRing. In de video leggen wethouder Marcel Roelofs en buitendienst medewerker Hans Sijs het belang van de DoneerRingen uit (klik op de tekst of op bovenstaande foto om de video op YouTube te bekijken). (Deze link gaat naar een andere website)

Hoe werkt de DoneerRing?

Bent u onderweg en heeft u een leeg plastic flesje of blikje dat u niet meer wilt bewaren? Gooi het dan niet in de prullenbak maar zet het in de DoneerRing. Iemand anders kan het flesje of blikje inleveren voor statiegeld. Zo bent u van het flesje of blikje af, zorgt u voor minder afval én maakt u iemand anders blij met het statiegeld. En andersom geldt uiteraard hetzelfde: neem gerust een flesje of blikje van de DoneerRing om in te leveren voor het statiegeld. Dat laat u toch niet liggen?

Proef met DoneerRingen

De DoneerRingen zijn op het Raadhuisplein in Reuver geplaatst als proef. De komende maanden wordt gekeken hoe de DoneerRingen gebruikt worden. En of de DoneerRingen zorgen dat er minder plastic flesjes en blikjes bij het restafval terechtkomen. Maar ook dat de DoneerRingen zorgen voor minder zwerfafval in de perkjes en op het plein zelf.

Na de proef wordt ook gekeken of de DoneerRingen op meer plekken in de gemeente bij de prullenbakken worden geplaatst. De proef is mede mogelijk gemaakt door het bedrijf DoneerRing.

Wethouder Marcel Roelofs plaatst een plastic flesje in de DoneerRingOp de foto plaatst wethouder Marcel Roelofs een plastic flesje in een DoneerRing.