Aandacht voor de gevolgen van dementie

maandag 18 september 2023

Dementie raakt ons allemaal. 1 op de 5 mensen krijgt te maken met dementie. Als een naaste of uzelf dementie krijgt, verandert je leven. Maar wanneer heeft iemand dementie? Is vergeetachtigheid meteen dementie of niet? Dit is zeker niet altijd duidelijk en gemakkelijk te herkennen. Het blijft belangrijk om aandacht te besteden aan deze ziekte. Daarom is het deze week de Week van de Dementie.

Activiteiten Week van de Dementie 2023

In de gemeente Beesel organiseert de werkgroep Beesel Dementievriendelijk deze week diverse activiteiten zoals een gezellige muziekmiddag en een ‘Vergeet-me-niet’ kookclub.

Wethouder Linda Nijssen over dementie

Vandaag kreeg wethouder Linda Nijssen de eerste flyer van Beesel Dementievriendelijk uitgereikt van Thea Lenssen, lid van de werkgroep Beesel Dementievriendelijk. Wethouder Linda Nijssen: “Aandacht voor mensen met dementie blijft nodig. Het is daarom goed dat de Week van de Dementie wordt georganiseerd. Zodat iedereen zich bewuster wordt van de gevolgen van dementie. De gevolgen voor mensen met dementie. Maar zeker ook de gevolgen voor de naasten van mensen met dementie.”

Overhandiging flyer Beesel Dementievriendelijk aan wethouder Linda Nijssen
Op de foto krijgt wethouder Linda Nijssen (links) de flyer van Beesel Dementievriendelijk overhandigd door Thea Lenssen, lid van de werkgroep Beesel Dementievriendelijk.

Overzicht hulp bij dementie in de gemeente Beesel

In de flyer van Beesel Dementievriendelijk staat een overzicht van de mogelijkheden en hulp die in de gemeente Beesel te vinden over dementie. De flyer is erg handig voor iedereen die met dementie te maken heeft. De flyer is vanaf deze week te krijgen bij de bibliotheek, het gemeentehuis, apotheek en via de trajectbegeleiders van Hulp bij Dementie.
Wilt u de flyer digitaal ontvangen? Stuur dan een e-mail naar dementievriendelijkbeesel@outlook.com.

Werkgroep Beesel Dementievriendelijk

De werkgroep Beesel Dementievriendelijk bestaat uit een enthousiaste groep mensen die zich inzet om ervoor te zorgen dat ook mensen met dementie mee kunnen blijven doen in onze samenleving.

Programma Week van de Dementie 2023