Uitnodiging bijeenkomst over herstel oude Maasloop bij Reuver

dinsdag 29 augustus 2023

Rijkswaterstaat werkt al langer aan het verbeteren van de ecologische waterkwaliteit van onder meer de Maas. Voor de regio Beesel zijn er plannen om de geul De Weerd-Reuver te verlengen en te verbreden. Op maandag 11 en dinsdag 12 september 2023 organiseren Rijkswaterstaat en ingenieursbureau Arcadis inloopbijeenkomsten waar u met vragen over deze plannen terecht kunt.

Inloopbijeenkomsten maandag 11 en dinsdag 12 september 2023

Heeft u vragen over deze plannen van Rijkswaterstaat? Of wilt u meer informatie over hoe de ecologische waterkwaliteit van de Maas de komende jaren wordt verbeterd? Kom dan naar een inloopbijeenkomst. Rijkswaterstaat en Ingenieursbureau Arcadis organiseren in september 2 inloopbijeenkomsten op 2 verschillende locaties:

 • Maandag 11 september 2023 bij De Troubadour op de Markt 7 in Beesel
 • Dinsdag 12 september 2023 bij restaurant Int Brooks op In het Broek 1 in Stevensweert

Tijdens deze bijeenkomsten kunt u tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen en uw vragen stellen. Er is geen algemeen programma of presentatie. U kunt op eigen gelegenheid binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Plannen geul De Weerd-Reuver

In het gebied van de geul De Weerd-Reuver zit het restant van een oude Maasloop (zie onderstaande afbeelding met landkaart). De oude Maasloop bevat voor een deel nog water en is begroeid met wilgen en moerasvegetatie. Op onderstaande foto ziet u de geul De Weerd-Reuver van noord naar zuid gezien (foto: ©Studio Retouched).

Rijkswaterstaat wilt deze geul nieuw leven inblazen en nog meer natuurwaarde geven. Het plan is om de waterloop in zuidwestelijke richting te verlengen. Verder wordt de bestaande geul aan de noordkant breder gemaakt. In de buurt van de Maas en naast het wilgenbosje wordt hiervoor het omringende grasland ondiep afgegraven. Door deze plannen ontstaat een lange ondiepe geul van in totaal 900 meter. Deze geul wordt dan een aantrekkelijk leefgebied voor planten en dieren die van rustig en schoon water houden.

Reageren op de plannen van Rijkswaterstaat?

Wilt u reageren op deze plannen van Rijkswaterstaat? U kunt tot dinsdag 26 september 2023 reageren op de Kennisgeving over deze plannen van Rijkswaterstaat. U kunt op 3 manieren reageren:

 1. Via e-mail: stuur een e-mail naar KRW.ZN@rws.nl.
 2. Via een gesprek: maak een afspraak voor een gesprek met de omgevingsmanager van het gebied. Stuur een e-mail naar KRW.ZN@rws.nl om een afspraak te maken.
 3. Via de post: stuur een gefrankeerde brief naar:
  Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
  Postbus 2232
  3500 GE Utrecht

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de plannen van Rijkswaterstaat? Klik hier om naar de website van Rijkswaterstaat te gaan. (Deze link gaat naar een andere website) Of bel gratis naar 0800 – 8002 voor de publieksinformatielijn van Rijkswaterstaat.

Klik hieronder op een afbeelding voor een grotere weergave:Overzicht van de geul De Weerd-Reuver

Overzicht van de geul De Weerd-Reuver