Wijzigingen in opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen

woensdag 2 augustus 2023

Sinds maart 2022 vangen we vluchtelingen uit Oekraïne op in onze gemeente. Op dit moment hebben wij 3 gemeentelijke opvanglocaties: Bösdael, Jalema en de Innofabriek. Hier vangen we in totaal 44 personen op. Daarnaast worden er nog 19 personen particulier opgevangen.

De opvanglocaties bij Jalema en de Innofabriek blijven tot ten minste 31 januari 2024 open. De opvanglocatie bij Bösdael sluit per 1 september 2023.

Voor het uitbreiden van het aantal opvangplekken heeft gemeente Beesel gezocht naar een geschikte extra opvanglocatie. Deze is gevonden op de Mariastraat 30a (voormalig pand dierenarts). Hier realiseren we 17 opvangplekken. We streven ernaar dat deze opvanglocatie eind augustus gereed is. De opvanglocatie op de Mariastraat blijft in ieder geval open tot begin 2025.

Door de sluiting van de locatie bij Bösdael, zetten we de locatie op de Mariastraat nu in om een deel van de huidige bewoners bij Bösdael een nieuwe woonplek te kunnen bieden. We vinden het belangrijk dat de mensen zoveel mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven, in de buurt van werk en school.

Ook hebben we natuurlijk aandacht voor andere zaken dan alleen opvang. Denk aan onderwijs, werk, taal en vrije tijd. We bekijken wat ieder individu nodig heeft en ondersteunen daarbij, of we verwijzen door naar samenwerkingspartners.

Wil je meer weten over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente? Kijk dan op www.beesel.nl/oekraine (Deze link gaat naar een andere website).