Waar wil jij een boom in jouw buurt?

woensdag 28 juni 2023

Op welke plek in jouw buurt kan volgens jou een boom worden geplaatst? In jouw straat, op een grasveld of bij een speeltuin? Geef het door aan de gemeente. En wie weet komt er in jouw buurt een boom bij! Dus doe mee met de Buurt Boom actie.

Kies zelf de plek voor een boom in jouw buurt

Met de Buurt Boom actie kun jij zelf een plek uitkiezen voor een boom. Misschien kan er in jouw straat nog een boom geplaatst worden op een open plek? Of is er in jouw buurt een grasveld waar een boom goed bij past? Misschien is er in jouw eigen voortuin en die van een aantal andere straatbewoners wel plek voor een boom. Geef het door aan de gemeente. De gemeente kijkt samen met jou of er op die plek een boom geplaatst kan worden. Zo ja, dan plaatst de gemeente er een boom!

De Buurt Boom van Melanie uit Reuver

Vorig jaar deed Melanie uit Reuver mee aan de actie Buurt Boom. Waarom Melanie meedeed aan de actie? Op Facebook las ik over de actie. Leuk om zelf een plek aan te kunnen wijzen”, dacht ik. Het grasveldje vlakbij ons huis was een leeg stuk gras. Hier was nog wel plek voor een paar bomen. Daarom gaf ik de locatie door aan de gemeente. In het najaar plantte de gemeente er 3 bomen. Daar zijn wij, en ik denk ook de buurt, erg blij mee,” aldus Melanie.

Waarom een boom in de buurt?

Groen is gezond en goed voor het aantal verschillende dieren en planten. Bomen geven ook veel schaduw. Dat is erg belangrijk in de warme zomermaanden. Het is daarom belangrijk om onze leefomgeving groener te maken. En als bewoner kun je met deze actie zelf kiezen waar een boom geplaatst kan worden.

Waar wil jij een Buurt Boom?

Weet jij ook een mooie plek voor een boom in jouw buurt? Laat het ons weten! Stuur een e-mail met de plek en jouw motivatie naar chantal.beerens@beesel.nl.

Boom in de Beukelstraat geplaatst door de Buurt Boom actie van de gemeente Beesel