Periode schuldhulpverlening van 36 naar 18 maanden

dinsdag 27 juni 2023

Vanaf 1 juli 2023 verandert de periode van de schuldhulpverlening. Vanaf dan kan de periode van schuldhulpverlening 18 maanden (1,5 jaar) duren in plaats van 36 maanden (3 jaar). Door deze verandering zijn mensen met schulden minder lang bezig met het wegwerken van hun schulden.

Periode van schuldhulpverlening niet voor iedereen korter

De periode van schuldhulpverlening verandert niet voor iedereen. Bent u voor 1 juli 2023 gestart met schuldhulpverlening? Dan blijft de periode zoals dit met u is afgesproken. Verder zijn er diverse voorwaarden die de periode van schuldhulpverlening bepalen. Het hangt af van iedere, persoonlijke situatie hoe lang de periode van schuldhulpverlening voor iemand duurt.

Hulp bij schulden

Als u schulden heeft kan de gemeente u helpen. Bij schuldhulpverlening wordt er een plan gemaakt om van uw schulden af te komen. Een schuldhulpverlener van de gemeente helpt u hier bij. Lees hier meer informatie over hulp van de gemeente bij schulden.