De Peuter- en Kleuter4daagse is gestart!

dinsdag 13 juni 2023

Gisteren is de Peuter- en Kleuter4Daagse officieel gestart. In de gemeente Beesel wandelen bijna 500 peuters en kleuters mee! Woont u in de buurt van een kinderopvang locatie of basisschool? Dan kunt u in komende week groepjes peuters en kleuters langs zien komen. Moedig ze ook mee aan!

Tijdens de Peuter- en Kleuter4daagse gaan de kinderen in de gemeente Beesel van maandag tot en met vrijdag iedere dag minimaal 15 minuten wandelen. De wandelingen vinden vooral plaats rondom de kinderdagverblijven en basisscholen in de gemeente. Aan het einde van de week krijgen de kinderen een medaille voor hun prestatie.

De Peuter4daagse en de Kleuter4daagse is een landelijk initiatief dat ieder jaar wordt georganiseerd in de Week voor de Gezonde Jeugd. De Week voor de Gezonde Jeugd is dit jaar van maandag 12 tot en met zondag 18 juni 2023. In Limburg doen 27 van de 31 Limburgse gemeenten mee aan de Peuter- en Kleuter4daagse.

De Peuter4daagse is mede mogelijk gemaakt door JOGG (Deze link gaat naar een andere website), de KWBN, Huis voor de Sport Limburg (Deze link gaat naar een andere website), GGD Zuid-Limburg (Deze link gaat naar een andere website), Provincie Limburg (Deze link gaat naar een andere website), de deelnemende gemeenten, de kinderopvangkoepels en basisonderwijs.

Overzicht van Peuter- en Kleuter4Daagse 2023 in de gemeente Beesel