Wandelen en fietsen op de onderhoudspaden van de nieuwe dijken in Beesel

maandag 5 juni 2023

Binnenkort is het mogelijk om te wandelen en te fietsen op de onderhoudspaden van de nieuwe dijken in Beesel. Op verzoek van de gemeente Beesel past het Waterschap Limburg de hekken aan zodat de paden toegankelijk worden om te wandelen en te fietsen.

Door toenemend recreatief gebruik in samenhang met de huidige inrichting van de hekken ontstaan onveilige situaties. Daarnaast vinden inwoners en diverse verenigingen het recreatief gebruik van de paden op de dijken belangrijk en hebben diverse partijen bij de gemeente verzocht de hekken weg te halen. Het waterschap werkt hier aan mee vanwege de onveilige situatie voor de gebruiker.

Het bestemmingsplan laat het recreatief gebruik van de onderhoudspaden voor wandelen en fietsen al toe. De onderhoudspaden worden niet opgenomen in het fietsroutenetwerk.

Met de aanpassing van de hekken worden de onderhoudspaden toegankelijk om te wandelen en te fietsen. Er wordt gezorgd dat er niet met auto’s over de dijken kan worden gereden om de kwaliteit van de dijken te beschermen. Alleen auto’s van Waterschap Limburg houden toegang tot de dijken voor onderhoudswerkzaamheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. T. van Loon, van de gemeente Beesel, tel. 077 – 474 92 92.

Foto van hek op dijk in Beesel