Gevechtsvliegtuigen verzorgen herdenkingsvlucht boven Margraten

donderdag 25 mei 2023

Vier gevechtsvliegtuigenvan het Air Combat Command vliegen zondag 28 mei 2023 een zogenaamde missing man formatie boven de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Dit gebeurt tijdens de jaarlijks terugkerende Memorial Day waarbij Amerikaanse militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld, worden herdacht.

Tijdens deze plechtigheid vliegen de gevechtsvliegtuigen over de begraafplaats om zo een eregroet te brengen aan de gevallenen. Deze eregroet wordt uitgevoerd in een zogenaamde missing manformatie, waarbij één toestel de groep verlaat als symbool voor de gevallenen.

Gevechtsvliegtuigen van het Air Combat Command van vliegbasis Volkelvoeren de missing man formatie uit. Hiervoor is vliegbasis Volkel op zondag 28 mei 2023 extra opengesteld voor vliegverkeer tussen 14:30 en 17:45 uur. Dit, onder voorbehoud van operationele wijzigingen en onvoorziene omstandigheden.