Aanvraag Koninklijke Onderscheidingen 2024

donderdag 4 mei 2023

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen (Lintjes) voor 2023 staat nog vers in ons geheugen. We hopen ook in 2024 weer een aantal inwoners te mogen verrassen met dit eerbetoon aan door hen geleverde inspanningen. Daarvoor hebben we echter wel uw hulp nodig. Immers, het initiatief om iemand voor te dragen voor een lintje ligt bij u, onze inwoners.

Een Koninklijke Onderscheiding is een erkenning voor mensen die op grond van hun persoonlijke, bijzondere verdiensten iets voor de samenleving betekenen of recent hebben betekend. De voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen is dat iemand zich gedurende vele jaren en voor een structureel aantal uren per week, aantoonbaar nuttig heeft gemaakt voor de gemeenschap.

Kent u  iemand die aan deze voorwaarde voldoet? Dan komt deze persoon misschien wel in aanmerking voor zo'n Koninklijke Onderscheiding.

Aanvragen voor de lintjesregen 2024 moeten uiterlijk 1 juli 2023 in ons bezit te zijn. U dient uw aanvraag digitaal in via de website www.lintjes.nl (Deze link gaat naar een andere website). Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden om voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking te komen. De aanvragen worden via deze website automatisch doorgeleid naar de gemeente.

Meer informatie

U kunt voor meer informatie ook altijd telefonisch contact opnemen met de gemeente via Petra Denessen (telefoonnummer: 077 4749200). 

De door u aangedragen suggesties worden uiteraard zorgvuldig bekeken. Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.