Gouverneur Roemer bezoekt gemeente Beesel

vrijdag 7 april 2023

Op donderdag 6 april bracht gouverneur Emile Roemer een ambtsbezoek aan onze gemeente. Sinds december 2021 is Emile Roemer de gouverneur van de Provincie Limburg. Als gouverneur maakt hij een kennismakingsronde langs alle 31 Limburgse gemeenten. “Zo’n bezoek geeft mij enorm veel energie. Dat kun je niet leren of bestuderen, daarvoor moet je ervaren. Dat heb ik vandaag ook in deze prachtige gemeente gedaan.”

Bustour door ‘t Brook

Het bezoek startte in de middag in het gemeentehuis met een kennismaking met het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens maakte het gezelschap een bustour en bracht een bezoek Drakenrijk, ’t Brook en aan het grensgebied. Hier werd stilgestaan bij de vele opgaven die we als gemeente hebben samen met de provincie, zoals klimaat, landbouw, natuur en duurzame energieopwekking. In het recent geopende Boscafé De Grens maakte de gouverneur kennis met burgemeester Gellen van onze buur- en partnergemeente Brüggen. Hier werd stil gestaan bij het belang van deze grensoverstijgende samenwerking met Brüggen.

Rondleiding Oppe Brik

Daarna vervolgde de bus zijn weg naar Offenbeek, waar een wandeling werd gemaakt door de nieuw aangelegde wijk Oppe Brik en een toelichting werd gegeven op de woningbouwontwikkeling en de Greswaren.

Draaksteken

Na een maaltijd bij de Troubadour in Beesel werd de Gouverneur meegenomen in het zeven jaarlijkse spektakel Draaksteken. De gouverneur maakte kennis met de spelers van het Draaksteken en kreeg daarna een voorproefje van het toneelspel. “Echt pure klasse, dat zo’n grote groep vrijwilligers uit eigen dorp zo’n groot toneelspel neerzet. Ik kijk nu al uit naar augustus.”

Afsluitend ging de gouverneur in gesprek met de gemeenteraad. De partijen brachten diverse onderwerpen in zoals: het belang van recreatie en toerisme voor onze gemeente, de opwaardering van de Maaslijn en de oproep tot vroegtijdige samenwerking tussen provincie en gemeenten.