Het burgerportaal: het nieuwe digitale loket voor sociale zaken

vrijdag 10 februari 2023

Vanaf 13 februari 2023 kunnen inwoners die een uitkering ontvangen het burgerportaal gebruiken. Hier kunnen zij hun gegevens bekijken en wijzigingen en inkomsten aan ons doorgeven. Tot nu toe werden de formulieren om wijzigingen door te geven verstuurd via de post.

Gemakkelijk in gebruik

Het digitale portaal zorgt voor een duidelijk overzicht. Hier kunnen inwoners al hun gegevens inzien en wijzigingen gemakkelijk aan ons doorgeven. In het portaal kunnen inwoners ook direct contact opnemen of een afspraak maken met de gemeente.

Stap voor stap

Omdat een nieuw systeem altijd even wennen is, kiezen we ervoor om de veranderingen stap voor stap door te voeren. Elke inwoner die te maken krijgt met het burgerportaal heeft van ons een brief ontvangen met uitleg over wat er per 13 februari 2023 verandert.

Kwaliteitsmedewerker Werk en Inkomen en Zorg Simone van de Wouw is blij met de verandering: "Het portaal maakt het voor inwoners een stuk gemakkelijker om bestanden op te sturen. Dat zorgt voor een hoop minder administratieve rompslop. Daarnaast kunnen inwoners hun dossier en status van aanvragen elk moment inzien."

Vragen?

Wij realiseren ons dat het gebruik van een digitaal portaal niet voor iedereen even gemakkelijk is. Op de pagina www.beesel.nl/burgerportaal hebben we een stappenplan, instructievideo en meer informatie geplaatst. Inwoners die andere vragen hebben of graag extra uitleg krijgen, kunnen altijd contact met ons opnemen.