Inspirerend Grensztreffen Beesel – Brüggen

vrijdag 27 januari 2023

Op donderdagavond 26 januari stond het Grensztreffen op het programma. Tijdens het Grensztreffen staat de strategische samenwerking tussen Beesel en Brüggen centraal. Bijzonder aan deze editie was de deelname van Business Club Maas Rhein. Samen werden er verbindingen gelegd, kansen gegrepen en grenzen beslecht. Het Grensztreffen is mede tot stand gekomen met Interreg.

Een van de hoogtepunten van de avond was de paneldiscussie over bestuurlijke en economische zaken. Bob Vostermans (burgemeester gemeente Beesel), Frank Gellen (burgemeester gemeente Brüggen), Businessclub Maas Rhein en ondernemers uit Beesel en Brüggen bespraken samen onder andere het belang van samenwerking op verschillende schaalniveaus (bestuurlijk, ambtelijk, maar ook op vlakken als het onderwijs en de recreatieve sector).

“De grote opkomst tijdens het Grensztreffen laat zien dat onze ondernemers sterk de behoefte hebben om een verdere invulling te geven aan de grensoverschrijdende samenwerking op economisch vlak”, aldus wethouder Anouk Huijs. “Dat is mooi om te zien.”

Vincent Pijnenburg, voorzitter Businessclub Maas Rhein: ‘’Goed om te zien dat meer dan ooit tevoren het belang van het hebben van een goed buur en daarnaast het ondernemen en samenwerken in de eigen regio erkend en uitgedragen wordt.”

Om de samenwerking verder te versterken staan er diverse andere ontmoetingen tussen gemeente Beesel en de gemeente Brüggen op de planning.