31 december 2022: sluitingsdatum aanvraag energietoeslag

dinsdag 29 november 2022

De energieprijzen zijn flink gestegen. Deze hogere kosten kunnen veel extra zorgen geven. Dit merken we ook bij huishoudens in Beesel en die willen we als gemeente zo goed mogelijk helpen. Daarom kunnen mensen met een inkomen op of net boven het sociaal minimum een energietoeslag aanvragen. U kunt deze energietoeslag tot en met zaterdag 31 december 2022 aanvragen.

Energietoeslag aanvragen
Op www.beesel.nl/energietoeslag leest u of u in aanmerking komt voor de energietoeslag en kunt u hem meteen aanvragen. Hier vindt u ook wat u kunt doen als u de energietoeslag al heeft ontvangen, maar nog steeds moeite hebt om de rekening te betalen. Liever telefonisch contact met de gemeente? Bel dan naar 077 – 474 92 92.

Gemeente Beesel heeft veel aanvragen ontvangen en is momenteel nog bezig om de aanvragen zo snel mogelijk te beoordelen. Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen kan het soms wat langer duren voordat u een beslissing ontvangt op uw aanvraag.

Energietoeslag 2023
Het kabinet heeft aangekondigd dat in 2023 nogmaals een energietoeslag van € 1.300 wordt uitgekeerd. Hiervoor kunt u op dit moment nog geen nieuwe aanvraag indienen. Zodra hier meer over bekend is leest u dit op onze website.