Textielcontainers besmeurd met verf en bouwpuin

dinsdag 11 oktober 2022

Met z’n allen proberen we ons afval goed te scheiden. En dat gaat gelukkig in veel gevallen goed. We doen het bijvoorbeeld heel goed in onze regio als het gaat om het aantal kilo’s restafval per huishouden in onze gemeente. Toch zien we helaas ook nog regelmatig vervuiling in de ondergrondse containers.

Vervuiling in textielcontainers
Afgelopen week is er in diverse textielcontainers verfafval en bouwpuin gevonden. Deze verf heeft zich uitgesmeerd over al het textiel, maar ook over de vrachtwagen, sorteerhal en de loopband van onze inzamelaar. Vanwege de verfresten hebben wij een aantal textielcontainers moeten sluiten omdat de kokers van de container schoongemaakt moetsten worden. Op dit moment is er nog één container gesloten, op de burgemeester Claessenstraat.
Daarnaast is veel van het textiel verloren gegaan. De schade door dumpingen is enorm. Doordat er personen zijn die de ondergrondse containers gebruiken om afval te dumpen, stijgen de afvalkosten. Dat wil toch niemand?!

Waar kunt u uw bouwafval naar toe brengen?
Wist u dat:
- U 12 x per jaar gratis emmers met verf (resten) kunt aanbieden tijdens de KCA inzameling. De data vindt u in de PreZero inzamelkalender.
- U uw bouwpuin op het milieupark kunt aanbieden op woensdag en zaterdag (tarief en openingstijden vindt u op onze website) of natuurlijk bij een plaatselijke onderneming waar u terecht kunt met uw bouwpuin.
Afval dumpen is nooit een optie. U riskeert een hoge boete en zadelt inwoners die wél hun best doen om #gewoonsamen afval te scheiden op met hogere afvalkosten.