Gemeente Beesel verhoogt inkomensgrens voor energietoeslag van 120% naar 130% van de bijstandsnorm

woensdag 21 september 2022

In verband met de stijgende energieprijzen heeft het kabinet besloten om een energietoeslag van € 1.300 toe te kennen aan mensen met een laag inkomen. In gemeente Beesel komen inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm hiervoor in aanmerking. Eerder lag de inkomensgrens voor de energietoeslag in gemeente Beesel op 120% van de bijstandsnorm.

Concreet gaat het om onderstaande bedragen per maand (exclusief vakantietoeslag) . Verdient u onderstaand inkomen of minder? Dan komt u in aanmerking voor de energietoeslag.

Gezinssamenstelling 21 jaar tot AOW-leeftijd vanaf AOW-leeftijd
Alleenstaand € 1.348,25 € 1.498,13
Samenwonend/getrouwd € 1.926,08 € 2.028,53

Nieuwe aanvraag indienen

Heeft u nog geen energietoeslag aangevraagd, maar denkt u dat u met de verhoogde inkomensgrens van 130% in aanmerking komt voor de energietoeslag? Vraag dan de energietoeslag aan via www.beesel.nl/energietoeslag.

Eerdere aanvraag afgewezen

Heeft u eerder een aanvraag voor de energietoeslag gedaan, maar is deze afgewezen omdat uw inkomen te hoog was? Dan komt u met de nieuwe inkomensgrens van 130% van de bijstandsnorm misschien wel in aanmerking voor de energietoeslag. Aanvragen die eerder zijn afgewezen omdat het inkomen te hoog was, worden opnieuw door de gemeente beoordeeld. U hoeft uw aanvraag niet opnieuw in te dienen. U krijgt automatisch bericht als u alsnog in aanmerking komt voor de energietoeslag.

Heeft u op 1 december 2022 geen bericht ontvangen, maar bent u toch van mening dat u in aanmerking komt voor de energietoeslag? Neem dan contact op met de gemeente Beesel.

Kijk voor meer informatie en het indienen van een aanvraag voor de energietoeslag op: www.beesel.nl/energietoeslag