Update Oekraïense vluchtelingen

vrijdag 5 augustus 2022

Door het aanhoudend oorlogsgeweld in Oekraïne groeit het aantal vluchtelingen dat zijn toevlucht zoekt in Nederland nog steeds. De veiligheidsregio’s zijn daarom gevraagd te doen wat in hun vermogen ligt om bovenop de eerder gevraagde 50.000 noodopvangplaatsen nog eens 25.000 noodopvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren.

Opvanglocaties gemeente Beesel

Ook gemeente Beesel heeft gezocht naar een geschikte extra opvanglocatie. Vanaf midden/eind augustus openen we een opvanglocatie bij Jalema voor Oekraïense vluchtelingen. Hier zijn 4 a 5 woonruimtes voor in totaal maximaal 15-20 personen tot in ieder geval 31 januari 2023. Op dit moment zijn we nog druk bezig om de kamers gereed te maken voor opvang.

Op de huidige drie opvanglocaties vangen we 53 personen op. Particulier worden er 25 personen opgevangen verdeeld over 14 adressen. Met de nieuwe locatie hebben we in gemeente Beesel opvangplekken voor maximaal 85 personen. Twee van de drie bestaande locaties zijn verlengd tot in ieder geval 31 januari. Met de derde partij zijn we nog in gesprek.
Ook hebben we natuurlijk aandacht voor andere zaken dan alleen opvang. Denk aan onderwijs, werk, taal en vrije tijd. We bekijken wat ieder individu nodig heeft en ondersteunen daarbij, of we verwijzen door naar samenwerkingspartners.

Wilt u meer weten over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente? Kijk dan op www.beesel.nl/oekraine.