Landelijke Open Monumentendag op 10 september

woensdag 3 augustus 2022

Op zaterdag 10 september is van 10.00 tot 17.00 uur weer de landelijke Vriendenloterij Open Monumentendag. Veel monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor publiek. Ook de gemeente Beesel, samen met de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal, doet dit jaar weer mee. Het thema dit jaar is: ‘Duurzaam duurt het langst”. Veel monumenten hebben in hun rijke historie vaak meerdere functies gehad: ze zijn doorontwikkeld met de tijd. Decennia oude monumenten zijn al duurzaam, omdat ze nog steeds deel uitmaken van onze huidige samenleving. Maar hoe duurzaam ziet de toekomst van ons monumentaal verleden er eigenlijk uit?

Aan de hand van het thema heeft de organisatie weer een gevarieerd programma samengesteld, dat plaats vindt in het dorp Reuver. Wilt u meer weten over het programma? Het volledige programma staat op www.maas-enswalmdal.nl en op onze evenementenkalender. Of kom op zaterdag 10 september naar de stand in de Gresbuus in het Grescollege aan Keulseweg 36 in Reuver waar we u graag het programma toelichten.