Oproep koninklijke onderscheidingen

dinsdag 7 juni 2022

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen (Lintjes) voor 2022 staat nog vers in ons geheugen. We hopen ook in 2023 weer een aantal inwoners te mogen verrassen met dit eerbetoon aan door hen geleverde inspanningen. Daarvoor hebben we echter wel uw hulp nodig. Immers, het initiatief om iemand voor te dragen voor een lintje ligt bij u, onze inwoners. Als u iemand voor wilt dragen, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat wij kunnen beoordelen voor welke inwoners van onze gemeente een zogenoemd decoratievoorstel ingediend kan worden. Aanvragen voor de lintjesregen 2023 dienen uiterlijk 1 juli 2022 in ons bezit te zijn.

Een Koninklijke Onderscheiding is een erkenning voor mensen die op grond van hun persoonlijke, bijzondere verdiensten iets voor de samenleving betekenen of recent hebben betekend. De voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen is dat iemand zich gedurende vele jaren en voor een structureel aantal uren per week, aantoonbaar nuttig heeft gemaakt voor de gemeenschap.
Kent u iemand die aan deze voorwaarde voldoet, dan komt deze persoon misschien wel in aanmerking voor zo'n Koninklijke Onderscheiding.
Wilt u (vooraf) meer informatie, neem dan gerust contact op met Petra Denessen (tel.: 077 4749200) of kijk eens op de website www.lintjes.nl

De door u aangedragen suggesties worden uiteraard zorgvuldig bekeken. Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.