Extra budget voor startersleningen gemeente Beesel

dinsdag 24 mei 2022

Het aantal aanvragen voor startersleningen is de afgelopen maanden flink toegenomen. Voor het college van de gemeente Beesel reden om extra krediet beschikbaar te stellen, zodat er nog meer starters kunnen profiteren van deze regeling. Er wordt 50.000 euro beschikbaar gesteld. 

De afgelopen jaren is er goed gebruik gemaakt van de starterslening in de Gemeente Beesel. In 2020 werden 4 leningen verstrekt en in 2021 waren dit er al 11. Op dit moment staat de teller in 2022 op 5 aanvragen en we zitten pas in de maand mei.  “Het is mooi om te zien dat starters in onze gemeente gebruik maken van de regeling. Het bevordert de doorstroming op de woningmarkt en starters maken meer kans op het bemachtigen van een woning. Met het extra budget hopen we nog meer starters te kunnen helpen.” licht wethouder Luc Drost toe.

De stijging in aanvragen is een gevolg van de ontwikkelingen op de woningmarkt in de gemeente Beesel. Zo zijn er relatief veel woningen in de gemeente aanwezig, waarop de lening toegepast kan worden. Ook is in 2021 het maximaal te lenen bedrag verhoogd, waardoor de lening meer mogelijkheden biedt. Geïnteresseerden in de starterslening kunnen informatie over de lening vinden via de website van de gemeente.