Openstelling centrum Reuver

donderdag 28 april 2022

Na ruim een half jaar hard werken komt het einde voor de werkzaamheden aan verbetering centrum Reuver in zicht. Het centrum en de wegen rondom het centrum worden op 13 mei opengesteld.

Groen, beleving en sfeer

Er zijn een flink aantal nieuwe bomen, stroken en planten geplant. Er is meer ruimte voor terrassen en ontmoeting en de kinderen kunnen lekker spelen rondom de fontein. De kermis en de weekmarkt kunnen ook met de nieuwe inrichting plaatsvinden op het Raadhuisplein. Een deel van het groen is verplaatsbaar, zodat er genoeg ruimte voor de attracties blijft.

“Het centrum van Reuver is weer helemaal klaar voor de toekomst”, zegt wethouder Marcel Roelofs. “Met toekomstbestending materialen, bomen en planten van goede kwaliteit en een plein waar het goed vertoeven is voor bezoekers van ons centrum. Hopelijk wordt het een zonnige en mooie zomer, zodat de ondernemers, inwoners én bezoekers meteen de vruchten kunnen plukken van de nieuwe inrichting.”

Parkeren

Om te voldoen aan de wens van ondernemers zijn er extra parkeerplaatsen toegevoegd aan de Rijksweg en de Pastoor Vranckenlaan. De parkeerplaatsen in het totale centrum zijn verdeeld in kort (0,5 uur), middellang (2 uur) en lang parkeren (geen tijdsduur), verder is de start- ejndtijd van de parkeerzone gewijzigd. Ook wordt de bewegwijzering naar de parkeerplaatsen verbeterd. Tot 13 mei gelden de huidige parkeerregels.

Gedeeld, veilig gebruik

Het Raadhuisplein en een gedeelte van de Rijksweg en Pastoor Vranckenlaan zijn vanaf vrijdag 13 mei een zogeheten ‘shared space’. Dit betekent dat voetgangers, fietsers en auto’s samen gebruik maken van de weg. Om ervoor te zorgen dat de shared space voor alle weggebruikers veilig is, zetten we een campagne in samen met Veilig Verkeer Nederland en de Ondernemersvereniging. Met deze campagne willen we de nadruk leggen op #gewoonsamenveilig gebruik maken van de weg.

Opening centrum Reuver

Op 25 en 26 juni wordt het centrum officieel geopend met festiviteiten. Hier volgt later meer informatie over.