Gratis compost op 2 april 2022

maandag 21 maart 2022

Ook dit jaar doet de gemeente Beesel mee aan de landelijke compostactie.
Op zaterdag 2 april 2022 kunt u, als inwoner van de gemeente Beesel, gratis compost ophalen bij het milieupark in Reuver.
Wanneer, waar en hoe laat kunt u compost ophalen?

 Datum : zaterdag, 2 april 2022
 Locatie : milieupark Reuver, Nijverheidsweg 11
 Tijd  : 09.00 – 12.00 uur

Let op: De actie is gepland tijdens de normale openingstijd van het milieupark. Houdt u er daarom rekening mee dat de wachttijd voor het milieupark langer kan zijn.

Wat zijn de spelregels?
 Alleen inwoners van de gemeente Beesel hebben toegang tot het milieupark en hebben recht op compost. Op verzoek dient u zich te identificeren.
 Per persoon mag u maximaal 1m³ compost meenemen.
 De compostactie geldt alléén voor particulieren. We laten alleen personenvoertuigen toe.
 Er is compost beschikbaar zolang de voorraad strekt.
 U kunt alléén compost ophalen met een aanhangwagen. De compost is namelijk los gestort. Wij scheppen de compost met een shovel in uw aanhangwagen. Het zélf scheppen van compost staan we om organisatorische- én veiligheidsredenen niet toe.

Een bedankje voor u
Sinds vele jaren biedt u groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor velen van u is dat de gewoonste zaak van de wereld. De gemeente Beesel en Attero, de producent van de compost, willen u daarom graag bedanken voor uw inzet. Het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu.

Houd het GFT schoon
Wij willen nogmaals onder de aandacht brengen dat wij teveel vervuiling tegenkomen in het aangeboden GFT. Wij vragen u daarom uw afval goed te scheiden en géén plastic en restafval in de groene container of emmer te stoppen. GFT afval waar teveel vervuiling in zit wordt niet verwerkt tot compost maar gaat naar de verbrandingsoven. Twijfelt u of het in de groene container mag? Raadpleeg de wel/niet lijst Wel/niet lijst GFT - VANG Huishoudelijk afval (vang-hha.nl)

Natuurlijke balans goed voor uw tuin
Compost is een uitstekende bodemverbeteraar en is perfect voor gebruik in de tuin. Compost voedt de bodem en stimuleert zo de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.
Wilt u meer weten over het gebruik van compost in uw sier- of moestuin, kijk dan op www.attero.nl bij ‘Attero compost’.

Goed voor het milieu én de portemonnee
Composteren is goed voor het milieu. Het is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Tegenwoordig haalt Attero ook diverse vormen van duurzame energie uit gft- en groenafval. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor de productie van elektriciteit, warmte of autobrandstof. Maar ook maakt Attero uit de grove houtachtige delen van compost een duurzame biobrandstof die in speciale energiecentrales gebruikt wordt om er groene stroom van te maken. Composteren is óók een voordelige manier om organisch afval te verwerken. Kortom: genoeg reden om gft- en groenafval goed gescheiden te blijven aanleveren!