CDA de grootste in gemeente Beesel

woensdag 16 maart 2022

Na het sluiten van de stembussen en het tellen van de stemmen komt het CDA als winnaar uit de bus van de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Beesel. Het CDA kreeg 35,80% van de stemmen. Daarna volgt de VLP (25,75%), Samen Verder (21,80%) en de Beeselse Lijst (16,65%). Het betreft een voorlopige uitslag. Op maandag 21 maart om 10.00 uur wordt de definitieve uitslag vastgesteld door het Hoofd Stembureau.

Opkomst

In de gemeente Beesel wisten 5218 kiezers hun weg naar de stembus te vinden. Dat komt neer op een opkomstpercentage van 47,2%. Op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart openden twee stembureaus vervroegd haar deuren van 7.30 tot 21.00 uur. Op woensdag 16 maart konden kiezers hun stem uitbrengen bij zeven stembureaus.

Bekendmaking uitslag

De uitslag van de Gemeenteraadsverkiezingen werd gepresenteerd tijdens de Uitslagenavond in Zalencentrum de Schakel. Meteen na het sluiten van de stembussen om 21.00 uur werd de uitslag van de twee vervroegde stemdagen gepresenteerd. Rond de klok van 22.15 uur volgde de totale uitslag van de gemeente Beesel. De lokale politieke partijen, hun achterban en andere geïnteresseerden waren van harte welkom om deze uitslagenavond bij te wonen. De uitslag was ook te zien op Omroep P&M.