Dit jaar vieren we vastelaovend in de horeca

vrijdag 18 februari 2022

Na twee jaren van weinig feesten en partijen en een jaar zonder vastelaovend, zijn we blij dat de vastelaovend dit jaar wél gevierd kan worden. De Windjbuujels en de Drake, de horeca en gemeente Beesel zijn het er over eens: ‘Laote veur dr same unne sjoëne, spontane Vastelaovend van make!’

Na de persconferentie van dinsdag kwamen de horeca, vastelaovesverenigingen en gemeente Beesel samen om te bespreken hoe de vastelaovend dit jaar gevierd kan worden. “De sfeer was vanaf het begin positief en eensgezind”, zegt burgemeester Bob Vostermans. “Iedereen heeft zin in een gezellig feest en daar gaan we samen voor zorgen. Omdat er slechts anderhalve week voorbereidingstijd is, kwamen we samen snel tot de conclusie dat de verenigingen geen grote activiteiten organiseren en we dit jaar vastelaovend vieren in ons mooie horecagelegenheden. Met volop ruimte voor een spontaan vastelaovesfeest. Onze horeca-ondernemers en de verenigingen zijn er klaar voor!”

“Het is ontzettend mooi dat we de handen ineen hebben geslagen met de horeca-ondernemers en we als vereniging het vastelaovesblood weer door de aderen kunnen laten stromen”, zegt Sjoerd van Leipsig, vorst van De Windjbuujels.

“Het allerbelangrijkste is dat de vastelaovend dit jaar door kan gaan”, zegt Mark Selen, vorst van De Drake. “Dus ik zou zeggen: Hang de drakevlag oet en laote veur d’r same ‘ne hiele sjieke vastelaovend van make!”

Op de websites van de Drake, de Windjbuujels en de horecagelegenheden is het actuele programma te vinden.