Wegwerkzaamheden tussen Belfeld en Reuver 19-22 november 2021 Rijksweg richting Belfeld geopend voor autoverkeer

maandag 8 november 2021

Afsluitingen A73 en Rijksweg in één richting
De Rijksweg tussen Belfeld en Reuver is door een verzakking tijdens het hoogwater zwaar beschadigd geraakt. Inmiddels is een gedeelte van de verzakking hersteld door middel van noodwerkzaamheden. Maar de weg is nog niet sterk genoeg om als omleidingsroute te dienen voor de afsluiting van de A73. Daarom kan er alleen verkeer van Reuver richting Belfeld gebruik maken van de weg, zwaar verkeer (vrachtwagens en landbouwvoertuigen) uitgezonderd. Verkeer van Belfeld naar Reuver kan via de A73 rijden.

Afsluitingen buitengebied
Omwille van de verkeersveiligheid en leefbaarheid willen we geen sluipverkeer in het buitengebied van Belfeld en Reuver, daarom sluiten we ook andere wegen tussen Belfeld en Reuver volledig af. Aan aanwonenden en landbouwverkeer wordt wel toegang verleend. Ook zorgmedewerkers wordt de doorgang verleend.
Dit betekent dat de onderstaande wegen tussen Belfeld en Reuver van vrijdag 19 november 21.00 uur en maandag 22 november 5.00 uur voor al het gemotoriseerd verkeer worden afgesloten. De hulpdiensten, de bus en (brom)fietsers kunnen wel gebruik maken van de wegen.

  • A73 van Roermond naar Venlo
  • de Rijksweg (tussen Belfeld en Reuver)
  • Polderweg ter hoogte van de Beuckelen
  • Oude Molenweg
  • Ronkenstein / Reuverweg.

Verkeersregelaars
Op verschillende plekken zijn verkeersregelaars aan het werk om het verkeer in goede banen te leiden. Volg a.u.b. de instructies van verkeersregelaars op om de overlast voor iedereen zo veel mogelijk te beperken.

Omleidingsroute
De omleidingsroute (voor met name vrachtverkeer) richting Venlo is als volgt: neem de A73 tot aan de N280 (afslag 19) dan richting Weert, daarna via afrit Haelen de weg vervolgen over de Napoleonsbaan (N271), tot aan Venlo.