In gesprek met IenG de geheime tuin

woensdag 13 oktober 2021

Ilse en Gregoor Barten, van origine bloemisten, hebben van hun droom werkelijkheid gemaakt. Ze zijn samen met hun zoon Moos en huisvarken Teuntje van Brabant naar Reuver verhuisd omdat ze vielen voor het charmante pand gelegen aan Rijksweg 12. Hier is hun recycle-woonwinkel geopend genaamd I&G de geheime tuin.

De start van een recylcle woonwinkel
“Ik liep al een tijdje met het idee rond om voor mezelf te beginnen”, vertelt Gregoor. “ Ilse en ik zijn allebei creatief en hebben ideeën genoeg. Vanuit deze creativiteit is de droom ontstaan om onze gezamenlijke passie voor meubels en decoratieartikelen te bundelen en het roer om te gooien. Het resultaat is een winkel met een heel divers aanbod van tweedehands meubels, decoratieartikelen en upcyclede spullen aangekleed met bloemen en planten.”

Internet afstruinen en spullen samenstellen tot een nieuw object
“Veel van onze artikelen vind ik in Belgie. Ik struin rond op internet, sommige artikelen krijgen we van particulieren en we stellen vooral zelf veel spullen samen. Alles heeft zijn eigen charme, het hoeft echt geen design te zijn. Ik ben ontzettend blij met onze werkplaats, waar we vaak tot in de late uurtjes oude spullen repareren of nieuwe producten van oude spullen maken.”
“Zo hebben we een partij oude porseleinen poppen opgekocht”, zegt Ilse. “Hier maken we in onze eigen werkplaats dan bijvoorbeeld een samengestelde lamp van.  Helaas kunnen wij niet alle spullen en meubels gebruiken. We willen géén kringloop winkel zijn, en halen dus ook geen inboedels op. Iedereen kan ons benaderen, maar we zijn kritisch in de keuzes die we maken over het overnemen van spullen. Het moet echt passen binnen ons plaatje.”

Wees welkom in de geheime tuin
“Ons aanbod is heel divers. In de geheime tuin kun je heel veel ontdekken. We zijn een soort concept store waar onze passie goed terug te zien is in de gerecyclede en geupcyclede spullen. Ik zou alle inwoners van gemeente Beesel willen meegeven dat ze van harte welkom zijn om een kijkje te komen nemen in de geheime tuin, Rijksweg 12 in Reuver. We zijn zes dagen per week open. Dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 18 uur, zaterdag van 10 en 17uur, zondag 12 tot 17uur. Bezoek ook eens onze website.”