Koninklijke Onderscheiding voor Hans van Tegelen uit Reuver

maandag 11 oktober 2021

Hans van Tegelen is op 11 oktober 2021 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Vostermans reikte de onderscheiding uit tijdens de besluitvormende raadsvergadering.

De heer Van Tegelen kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de plaatselijke politiek. Hij was sinds maart 2002 raadslid van de gemeente Beesel als vertegenwoordiger van lokale partij VLP. In de besluitvormende raadsvergadering van maandag, 11 oktober nam hij afscheid van zijn werk als raadslid.

Als raadslid was de heer Van Tegelen altijd op zoek naar een zuivere rolverdeling tussen raad en college en bijzonder gedreven in zijn kaderstellende en controlerende rol. Naast zijn taak als raadslid vervulde hij tevens een rol als commissievoorzitter en was hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Van Tegelen neemt geen afscheid van de VLP. Hij heeft aangegeven zijn kennis en kunde op een ander vlak voor de VLP te willen inzetten.

Opvolging

De heer Jan Hendriks is vanavond benoemd als opvolger van Hans van Tegelen. Jan Hendriks is geen onbekende in de gemeenteraad van Beesel. Hij was van 1998 tot 2010 ook raadslid namens de VLP.