VOORAANKONDIGING: Afsluiting Polderweg, Ronkenstein en A73 tussen Belfeld en Reuver (8-10 21.00u t/m 9-10 23.59u)

donderdag 30 september 2021

Op vrijdag 8 oktober start Rijkswaterstaat met asfaltwerkzaamheden aan de A73 vanuit Venlo (Tiglia) richting Roermond (afslag 19). De snelweg vanuit Venlo richting Roermond is afgesloten, op/afrit Beesel is ook afgesloten. Vanuit Reuver richting Belfeld/Venlo is de snelweg wel open.

De Rijksweg tussen Belfeld en Reuver is door verzakking van de weg in dat weekend alleen toegankelijk voor autoverkeer (vrachtverkeer niet) vanuit Belfeld richting Reuver. Wel is hier een extra snelheidsbeperking ingesteld om verdere verzakking tegen te gaan. Ook kan vrachtverkeer er niet voorbij. Het is niet mogelijk om via de Rijksweg van Reuver naar Belfeld te rijden. De snelweg A73 vanuit Reuver richting Belfeld/Venlo is wel open.

Afsluitingen buitengebied
Aangezien we als gemeente Beesel en gemeente Venlo veel (zwaar) sluip- en zoekverkeer in het buitengebied verwachten zullen we hier ook - ter bescherming van de weg, verkeersveiligheid en leefbaarheid in Reuver - de Polderweg en Ronkenstein tussen Reuver en Belfeld volledig afsluiten. Aan aanwonenden en landbouwverkeer wordt wel de toegang verleend.

Dit betekent concreet dus het volgende:
De Rijksweg is in het weekend van 8 en 9 oktober alleen geopend voor autoverkeer (geen vrachtverkeer) vanuit Belfeld richting Reuver. De snelweg A73 is vanuit Reuver richting Belfeld open. De Polderweg en Ronkenstein zijn afgesloten, van vrijdag 8 oktober vanaf 21.00u tot en met zaterdag 9 oktober 23.49

Omleidingsroute
De omleidingsroute (voor met name vrachtverkeer) vanuit Venlo richting Reuver is als volgt: neem vanuit Belfeld de A73 richting Venlo, daarna via afrit Maasbree (14) de weg vervolgen over de Napoleonsbaan (N271), tot de N280 in Haelen, ga hier richting Roermond en vervolg t.h.v. de aansluiting met de A73 uw weg.

Op verschillende plekken zijn verkeersregelaars aan het werk om het verkeer terug te sturen en in goede banen te leiden. Volg aub de instructies van verkeersregelaars op.