Wegwerkzaamheden tussen Belfeld en Reuver eind september - Rijksweg richting Belfeld geopend voor autoverkeer

dinsdag 21 september 2021

Op vrijdag 24 september start Rijkswaterstaat met asfaltwerkzaamheden aan de A73 tussen Roermond en Venlo. Naar aanleiding van de vele reacties op het bericht met betrekking tot de volledige afsluiting van alle wegen tussen Reuver en Belfeld is in overleg met gemeente Venlo en Rijkswaterstaat besloten de Rijksweg in één richting (Reuver richting Belfeld) alleen voor autoverkeer open te stellen. “Met grote inspanning is het toch gelukt een oplossing te bedenken voor de volledige afsluiting van de Rijksweg”, aldus wethouder Roelofs. “De overlast zal zo voor de inwoners van onze gemeente zo veel mogelijk beperkt worden.”

Afsluitingen A73 en Rijksweg in één richting
De Rijksweg tussen Belfeld en Reuver is door een verzakking tijdens het hoogwater zwaar beschadigd geraakt. Inmiddels is een gedeelte van de verzakking hersteld door middel van noodwerkzaamheden. Maar de weg is nog niet sterk genoeg om als omleidingsroute te dienen voor de afsluiting van de A73. Daarom kan er alleen verkeer van Reuver richting Belfeld gebruik maken van de weg, zwaar verkeer (vrachtwagens en landbouwvoertuigen) uitgezonderd. Verkeer van Belfeld naar Reuver kan via de A73 rijden.

Afsluitingen buitengebied
Omwille van de verkeersveiligheid en leefbaarheid willen we geen sluipverkeer in het buitengebied van Belfeld en Reuver, daarom sluiten we ook andere wegen tussen Belfeld en Reuver volledig af. Aan aanwonenden en landbouwverkeer wordt wel toegang verleend. 

Dit betekent dat de onderstaande wegen tussen Belfeld en Reuver van vrijdag 24 september 21.00 uur en maandag 27 september 5.00 uur voor al het gemotoriseerd verkeer worden afgesloten. De hulpdiensten, de bus en (brom)fietsers kunnen wel gebruik maken van de wegen.

Het gaat hierbij om de volgende wegen: A73 van Roermond naar Venlo, de Rijksweg (tussen Belfeld en Reuver), Polderweg ter hoogte van de Beuckelen, Oude Molenweg, Ronkenstein / Reuverweg.

Verkeersregelaars
Op verschillende plekken zijn verkeersregelaars aan het werk om het verkeer in goede banen te leiden. Volg a.u.b. de instructies van verkeersregelaars op om de overlast voor iedereen zo veel mogelijk te beperken.

Omleidingsroute
De omleidingsroute (voor met name vrachtverkeer) richting Venlo is als volgt: neem de A73 tot aan de N280 (afslag 19) dan richting Weert, daarna via afrit Haelen de weg vervolgen over de Napoleonsbaan (N271), tot aan Venlo. Voor lokaal verkeer wordt geadviseerd via Kessel het veerpont te nemen.