Gemeente wil ook dit jaar kermis in Reuver en Beesel: kleiner van opzet, ruimte voor gezelligheid

maandag 2 augustus 2021

De kermissen in Beesel en Reuver kunnen wat de gemeente betreft doorgaan. Wel worden ze anders van opzet, vanwege de coronamaatregelen. De gemeente Beesel heeft beide evenementen aangepast aan de nu geldende maatregelen voor doorstroomlocaties. Dit betekent dat er hekken rondom het terrein komen, er een looproute is en de 1,5 meter afstand geldt. De attracties zijn vooral voor de kinderen en staan op grotere afstand van elkaar.

Door de kermislocaties iets ruimer in te richten zijn ze beter beheersbaar en veilig te houden. Voor de gemeente is het vooral belangrijk dat er een kermis komt, in welke vorm dan ook: “Onze inwoners kijken uit naar de evenementen in het dorp. De kermis is daar één van. Helaas zijn we gebonden aan de coronamaatregelen en kunnen we de kermis niet als vanouds neerzetten. Door nu te kiezen voor een iets kleinere kermis, gericht op de kinderen, kunnen we er toch een gezellig én veilig evenement van maken” vertelt burgemeester Bob Vostermans.

Van 28 augustus tot en met 1 september staat de kermis op de Markt in Beesel. Van 4 september tot en met 8 september kunnen kermisgangers terecht op het Raadhuisplein in Reuver. Door de aangepaste opzet blijft de horeca rondom de kermissen toegankelijk.

Meer informatie over de exacte invulling van de kermissen wordt, zodra dit bekend is, geplaatst op www.beesel.nl