Kermissen Beesel en Reuver gaan door

dinsdag 6 juli 2021

Gemeente Beesel wil de kermissen in Beesel en Reuver laten doorgaan. Van 28 augustus tot en met 1 september staat de kermis op de Markt in Beesel. Van 4 september tot en met 8 september kunnen kermisliefhebbers hun hart ophalen op het Raadhuisplein in Reuver.

Nu de coronamaatregelen het toelaten wil gemeente Beesel de kermissen graag weer mogelijk maken. Om dat veilig te kunnen doen wordt een tweetal scenario’s onderzocht: de 1,5 meter-kermis of werken met toegangsbewijzen. Om de zo geliefde sfeer en ambiance van de kermissen, zoals de inwoners die kennen, te behouden koerst gemeente Beesel nu af op het werken met toegangsbewijzen. Dat betekent dat het afgebakende kermisterrein alleen toegankelijk is voor bezoekers met een geldig toegangsbewijs. Door te werken met toegangsbewijzen worden zowel de bezoekers als de horeca en kermisexploitanten het beste bediend. De kermis op het terrein is dan niet anders dan anders.  

Burgemeester Bob Vostermans kijkt reikhalzend uit naar de kermissen: “De kermis is bij uitstek een feest voor de hele gemeenschap. De afgelopen periode is moeilijk geweest voor zowel inwoners, ondernemers, als kermisexploitanten. Ik ben blij dat we weer kunnen uitkijken naar twee mooie kermissen in onze gemeente.”

Natuurlijk is het doorgaan van de kermissen afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Gemeente Beesel houdt deze maatregelen nauwlettend in de gaten, maar gaat tegelijkertijd uit van de positieve ontwikkelingen en zet daarmee nadrukkelijk in op het doorgaan van beide kermissen.