Dodenherdenking gemeente Beesel 2021

dinsdag 4 mei 2021

Op 4 mei, de Nationale Dodenherdenking, herdenken wij alle – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Burgemeester Bob Vostermans stond tijdens het nationale herdenkingsmoment stil bij alle oorlogsslachtoffers. In zijn videotoespraak sprak hij over Jacoba Custers, die 75 na dato haar onvertelde oorlogsverhaal heeft gepubliceerd in het boek ‘Oorlogsherinneringen van ’n Ruivers Maedje’. En stond hij stil bij inwoners uit onze gemeente die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de vrijheid.

Tijdens zijn toespraak stond burgemeester Bob Vostermans ook even kort stil bij onze huidige vrijheid. De corona-pandemie vraagt veel van ons en vormt de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Afgelopen tijd zijn wij geconfronteerd met de inperking van vrijheden die voor velen van ons zo vanzelfsprekend leken. Vrijheid is kwetsbaar en maar beperkt maakbaar. Waar staan we na 75 jaar vrijheid?

De burgemeester sloot zijn toespraak af met de vraag om tijdens het bekijken van de beelden de slachtoffers in dankbaarheid te gedenken. Klik hier om de videotoespraak en het herdenkingsmoment te bekijken.