Verdachte aanmeldingen Microsoft Exchange

vrijdag 9 april 2021

Op dinsdag 30 maart heeft de gemeente Beesel een melding ontvangen dat er verdachte aanmeldingen waren op het e-mail systeem. Wereldwijd zijn recent inbraken vastgesteld op vele duizenden servers met Microsoft Exchange. Ook bij de gemeente Beesel is helaas een inbraak geconstateerd. We hebben na deze ontdekking direct onze mailserver offline gehaald voor nader onderzoek. Toen het weer verantwoord was, hebben we de nieuwe mailserver online gezet.

Het onderzoek is inmiddels afgerond en hieruit blijkt dat, anders dan de inbraak, geen verdere schade is toegebracht. Uit dit incident blijkt eens te meer dat informatiebeveiliging onze doorlopende aandacht vraagt. We vragen ook al onze medewerkers alert te zijn op incidenten en besteden regelmatig aandacht aan bewustwording.

Voor vragen over dit incident kunt u contact opnemen met info@beesel.nl