Dertig nieuwe huurwoningen voor Oppe Brik

donderdag 21 januari 2021

In nieuwbouwwijk Oppe Brik in Offenbeek, bouwt woningcorporatie Woonwenz dertig grondgebonden huurwoningen in diverse prijsklassen. De nul-op-de-meter woningen worden gebouwd op de nog lege bouwlocatie naast het spoor.

Bouwplan

Het plan bestaat uit een mix van ruime grondgebonden huurwoningen in diverse huursegmenten. Er komen 24 levensloopbestendige huurwoningen en 6 traditionele eengezinswoningen. Hoewel Oppe Brik al een zeer gevarieerde woonwijk is, ontbreekt er nog laagbouw in het huursegment. Woningmarktonderzoek in Beesel laat een grote behoefte zien aan woningen die geschikt zijn voor senioren, maar ook voor andere kleine huishoudens, zoals starters en alleenstaanden. Het grootste deel van de woningen wordt dan ook levensloopbestendig uitgevoerd met de badkamer en een van de twee slaapkamers beneden. Ook komen er enkele traditionele huurwoningen met drie slaapkamers en de badkamer boven. De 30 huurwoningen liggen verdeeld over 6 woonblokken met elk een eigen uitstraling en kleurgebruik. De tussenliggende ruimte wordt ingericht als openbaar groen. Ook komen er extra parkeerplaatsen en een nieuwe verbindingsweg. Aan de zijde van het spoor wordt een groene veiligheidswand aangelegd. 

Duurzaam en betaalbaar

Alle 30 woningen zijn gasloos en worden ‘nul-op-de-meter’ uitgevoerd. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en wtw-units die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en nagenoeg geen energielasten. Om een zo breed mogelijke doelgroep te kunnen bedienen, is gekozen voor variatie in huurprijzen. De meeste huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens, maar er komen ook woningen voor mensen die geen huurtoeslag krijgen.

Planning

Gemeente Beesel en Woonwenz willen zo snel mogelijk starten met de bouwvoorbereidingen en het opstarten van de procedures. Als dit voorspoedig verloopt, kan de schop begin 2022 de grond in. Naar verwachting zijn de woningen een jaar later klaar. De verhuur start eind dit jaar via platform www.thuisinlimburg.nl. Inschrijven voor de woningen is nog niet mogelijk. Wel kunnen geïnteresseerden vast een profiel aanmaken om zo inschrijfduur op te bouwen.

Bron foto artist impression: Soulid BV