Waak voor inbraak tijdens de kerstvakantie

maandag 21 december 2020

De kerstvakantie staat voor de deur. We vieren de feestdagen dit jaar natuurlijk anders dan anders door de covid-19 crisis; meer mensen blijven thuis. Toch wijzen we u er op dat dit normaal een tijd is waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Helpt u ook mee het aantal woninginbraken nog verder te verlagen? Een paar belangrijke tips:

Dagje of avondje weg? Deur op slot!

Doe uw ramen en deuren op slot. Wanneer u dit niet doet kan een insluiper zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe dus altijd uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Laat het licht aan!

Laat een lamp aan wanneer u van huis weggaat. Als er licht brandt, maakt het huis een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet!

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie bellen via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.