Word wijzer in de kerstvakantie; gratis online cursus biodiversiteit

dinsdag 8 december 2020

Natuur in de kerstvakantie! Na zo lang binnen zitten, is het tijd om naar buiten te gaan! En wat is er buiten allemaal te zien aan natuur in onze omgeving en in onze tuinen? Speciaal voor onze inwoners organiseert het IKL twee online cursusavonden over natuur en biodiversiteit. U kunt zich naar wens gratis inschrijven voor beide avonden of voor één avond.

Landschapselementen in Limburg - 28 december 19.30-22.00

Juist in deze tijd van Corona zoeken veel mensen de buitenlucht op en leren ze het landschap waarderen. Tijdens deze cursus gaan we in op de kenmerken van dit landschap; wat zie je en wat kom je tegen in de gemeente Beesel? Waarom is dat waardevol of juist helemaal niet? Waarom wordt er bij de aanplant gekozen voor bepaalde soorten? Allemaal vragen die we gaan behandelen deze avond. Ook leer je meer over de historie van het Limburgse landschap en over de verschillende landschapselementen. Weet je bijvoorbeeld waarom knotwilgen en vakwerkhuizen met elkaar verbonden zijn? Of waarom Zuid-Limburg zoveel hoogstamboomgaarden heeft en Noord-Limburg veel minder? Schrijf je in via https://www.ikl-limburg.nl/buitenkracht/agenda/online-cursus-landschapselementen-alleen-voor-inwoners-van-gemeente-beesel/


Biodiversiteit in jouw eigen tuin - 30 december 19.30-22.00 

Een goed begin begint bij jezelf! Hoe krijg je meer leven in je eigen tuin? Met soms kleine ingrepen kun je in jouw tuin een groot verschil maken voor de biodiversiteit! Dit zorgt voor de komst van allerlei vogels, zweefvliegen, vlinders, bijen en hommels. En die slakken op hortensia’s, rupsen op boerenkool en bladluizen in de roos? Met het juiste beheer heb je hier aanzienlijk minder last van. En dat zonder gif. Deze cursus is voor elke tuin, van elk formaat, van een paar vierkante meter tot grote landgoedtuinen. Dus volgend jaar aan het werk in de tuin! Wij willen graag met jou samen goede voornemens maken voor 2021. Doe mee en win een vlinderstruik!
Schrijf je in via https://www.ikl-limburg.nl/buitenkracht/agenda/online-cursus-biodiversiteit-in-jouw-tuin-alleen-voor-inwoners-van-gemeente-beesel/