Week van de pleegzorg

woensdag 28 oktober 2020

Onze wereld werd begin dit jaar onverwacht een stuk kleiner. Alles wat we niet voor mogelijk hielden, werd ineens ‘het nieuwe normaal’ genoemd. Maar voor meer dan 22.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis helemaal nooit normaal geweest. Voor deze kinderen telt iedere dag. Daarom is de week van de Pleegzorg zo belangrijk.

Duik in de wereld van pleegzorg

Van woensdag 28 oktober t/m 4 november wordt voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Met de campagne ‘Openjewereld.nu’ nodigt Pleegzorg Nederland je uit om in de wereld van pleegzorg te stappen. Je hoort uit eerste hand van kinderen, ouders, pleegouders en professionals waarom je zo hard nodig bent. Pleegzorg Nederland hoopt met deze campagne meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap, zodat elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien. Kijk voor alle verschillende (digitale) activiteiten op www.openjewereld.nu.