Verkeersmaatregelen LCW

dinsdag 8 september 2020

Tijdens en voorafgaand aan LCW Holland – Beesel op 18, 19 en 20 september zijn  het Raadhuisplein, Pastoor Vranckenlaan, een deel van de Rijksweg in Reuver én de straten gelegen aan het loopparcours van LCW Holland – Beesel in Reuver, Beesel én Offenbeek één of meerdere dagen afgesloten. Naast een sfeervol sportspektakel ontkomen we er niet aan dat Long Course Weekend Holland – Beesel op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september een aantal verkeers- en parkeermaatregelen met zich meebrengt.  Omleidingsroutes zijn ingesteld. Lees hier verder over het evenement en de verkeers- en parkeermaatregelen op verschillende dagen én straten.

Driedaags sportevenement

Long Course Weekend Holland – Beesel is  een uniek en internationaal sportevenement voor wie eens wil proeven aan een of meerdere triatlondisciplines. Het evenement vindt plaats van vrijdag 18 september tot en met zondag 20 september 2020. Vrijdag 18 september wordt er gezwommen in de plas van Drakenrijk. Zaterdag 19 september wordt er gefietst en zondag 20 september vindt het hardlopen plaats. De start en finish van deze laatste twee onderdelen liggen op het Raadhuisplein in Reuver.

Belangrijkste verkeers- en parkeermaatregelen

Naast een sfeervol sportspektakel ontkomen we er niet aan dat Long Course Weekend Holland – Beesel een aantal verkeers- en parkeermaatregelen met zich meebrengt. 

De belangrijkste verkeersmaatregelen:

  • Vanaf donderdag 17 september 2020 07.00 uur tot en met zondag 24.00 uur  is de weg voor het gemeentehuis, Raadhuisplein, inclusief de parkeerplaatsen afgesloten.
  • Op zaterdag 19 september 2020 zijn de Pastoor Vranckenlaan en de Rijksweg ter hoogte van het Raadhuisplein ook afgesloten van 07.30 uur  tot 16.30 uur. Om het doorgaand verkeer te waarborgen zijn omleidingsroutes ingesteld. Deze omleidingsroutes zijn terug te vinden op de website van LCW Holland - Beesel en natuurlijk ter plekke aangegeven. Volledigheidshalve, de straten van het fietsparcours zijn dus niet afgesloten.
  • Op zondag 20 september 2020 wordt er hardgelopen. Voor de straten gelegen aan het loopparcours (Reuver, Beesel én Offenbeek) geldt dat deze volledig zijn afgesloten voor verkeer tussen 08.30 uur en 15.30 uur. De gebruikers van de (privé)parkeerplaatsen wijzen we erop tijdig een alternatieve parkeerplek te zoeken en rekening te houden met de in- en uitrij(on)mogelijkheden tijdens de genoemde uren.

Weekmarkt

In verband met het LCW staat de weekmarkt van vrijdag 18 september op de Rijksweg: tussen de Stationsstraat en de Pastoor Vranckenlaan. De Rijksweg is dan van 7.30 uur tot ongeveer 18.00 uur afgesloten.

Bewaakte oversteekpunten hardloopparcours voor verkeer op zondag 20 september

Tijdens het loopparcours op zondag 20 september zijn de betreffende straten (bekijk de parcoursen) volledig afgesloten van 08.30 tot 15.30 uur. De organisatie beseft zich dat dit impact heeft.  Vandaar dat er op enkele plekken bewaakte oversteekpunten zijn voor verkeer. Zie daarvoor de bewonersbrief op de website van LCW Holland – Beesel. Deze wordt in de week van 7 september verspreid onder de bewoners/ondernemers op en grenzend aan het loopparcours.

Vragen

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.lcwholland.nl. Daar treft u het volledige verkeersplan voor de gehele gemeente. U kunt vooraf al contact opnemen met de organisatie om een op maat gemaakt advies te ontvangen, indien u nu al weet dat u écht het parcours op of af moet.

Daarnaast kunt u voor verdere vragen contact met LCW Holland - Beesel opnemen via de mail: info@lcwholland.nl. Ook zijn zij telefonisch te bereiken op +31 (0)43 311 65 52. Tijdens het evenement is dit ook als noodnummer te gebruiken voor extreem dringende zaken voor inwoners die aan het parcours wonen.

Vanwege de veiligheidsmaatregelen die de organisatie treft rondom COVID-19 nodigen wij bewoners uit om voor hun eigen deur de atleten aan te moedigen óf om plaats te nemen op een van de terrassen rondom het Raadhuisplein in Reuver of op de Markt in Beesel of Offenbeek.

Wilt u zelf nog meedoen? Online registreren is nog mogelijk tot en met zondag 13 september via www.lcwholland.nl. In het weekend zelf is het mogelijk om te registreren op het Raadhuisplein in Reuver.