Rijbewijs tijdelijk langer geldig

woensdag 2 september 2020

Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn.

Verloopt uw rijbewijs in de periode van 1 februari tot en met 30 november 2020? Dan blijft uw rijbewijs tijdelijk 9 maanden langer geldig vanaf de datum dat het rijbewijs verloopt. Deze regeling geldt voor alle rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn.

Identificeren

U kunt zich niet meer identificeren met het verlopen rijbewijs. Hiervoor moet u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart gebruiken. U mag het rijbewijs nog wel gebruiken voor het identificeren in de zorg.

Uitzondering

Is uw rijbewijs ingenomen of geschorst? Bijvoorbeeld omdat u te hard reed? Dan is uw rijbewijs niet geldig en mag u niet rijden.

Heeft u toch een nieuw rijbewijs nodig? Maak dan eerst een afspraak. Alleen als u een afspraak heeft kunt u langskomen bij de gemeente.

Kijk voor meer informatie op de website van het RDW.